Cum se asigura eficienta termica maxima in apartamente?

Confortul termic este esential pentru fiecare persoana. Cum vremea de afara nu tine cu noi trebuie sa avem grija cum jonglam cu temperaturile si sa fim siguri ca in casa ne putem bucura din plin de o temperatura cat mai buna. Centralele termice si aparatele de aer conditionat sunt solutii foarte bune si foarte eficiente dar asemenea achizitii genereaza si cheltuieli si prin urmare un alt aspect la fel de important este si confortul din buzunare. Cum facem sa obtinem confort in toate fronturile? Care sunt cele mai eficiente solutii sic are sunt elementele de care nu trebuie sa uitam.

Un randament bun are valori foarte mari de preferat 100 de procente. Cum nimic nu e gratis nu va atinge valoarea aceasta niciodata. Chiar si asa ne putem juca pentru a obtine un procent mai mare.

Confortul termic este un punct de pornire si poate sa aiba valori diferite de la o persoana la alta. Nu ne simtitm toti confortabil in acelasi ambient si prin urmare unii din noi au nevoie de 24 de grade Celsius pentru a se putea simti bine in timp ce altii au nevoie de 20 de grade. Costurile difera de la un caz la altul.

Rezistenta termica a peretilor este foarte importanta. Peretii bine izolati pot mentine racoarea sau caldura in apartamente si sa scada costurile cu mult. Dimensiunile pecare le au instalatiile termice sunt de asemenea importante. Montarea instalatiilor termice trebuie sa se faca in cunostinta de cauza pentru a nu se ajunge la pierderi. Corpurile ce trebuie sa fie incalzite trebuie sa aiba dimensiuni potrivite pentru apartamentele si centralele termice trebuie sa fie si ea de dimensiuni foarte bine calculate. O centrala mare poate fi eficienta dar poate avea costuri uriase, pe cand una cu dimensiuni reduse poate sa nu ofere eficienta de care avem nevoie. Pe langa randament, eficienta este foarte importanta si contrar aparentelor nu e acelasi lucru cu randamentul. E adevarat ca este direct proportionala cu acesta insa eficienta poate sa aiba costuri mai mari sau mai mici si prin urmare randamentul este cel care trebuie sa fie vizat de fiecare data atunci cand este cumparata o centrala termica.

Eficienta energetica nu este data doar de centrale ci si de mai multe elemente care sunt la fel de importante de la izolatii termice si pana la tamplarie pvc si termopane si solutia pentru a obtine o strategie alternativa. Toate acestea conteaza si pot sa contribuie la eficienta.

Share This