Este evident, o mare varietate de pompe pot sa va puna in dificultate. Alegerea este una dificila si daca nu stiti exact care sunt criteriile care conteaza este posibil sa alegeti o pompa prea ieftina si foarte ineficienta sau una foarte costisitoare din dorinta de a avea cea mai buna solutie. In principiu, primul lucru pe care trebuie sa il cunosti este si modul in care sunt caracterizate pompele. Spre exemplu, pentru pompele de suprafata conteaza foarte mult adancimea maxima de aspiratie precum si inaltimea maxima de refulare.

Pentru pompele submersibile in schimb conteaza inaltimea maxima de refulare. Alegerea corecta a unei pompe de suprafata este foarte importanta. Pentru a alege cat mai corect pompa de suprafata ar trebui sa stim in primul rand care este adancimea maxima de aspiratie. Daca adancimea nu depaseste 9 m se poate opta si pentru o pompa centrifugala care nu consta mult si care se dovedeste a fi destul de eficiente. Daca adancimea e mai mare de 9 m este ideal sa se aleaga o pompa care are injector. Sunt multe lucruri care conteaza incepand cu traseul de alimentare si pana la numarul de consumatori. In teorie fiecare metru pe verticala solicita o presiune de 05 bari. In ceea ce priveste pomparea pe orizontala este nevoie si de o presiune de 1 bar pentru fiecare 100 de metri pompati. Sunt destul de multe grafice online care va pot informa in legatura cu cele mai bune pompe si cele mai bune solutii pentru voi.

Alegerea corecta a pompelor submersibile este foarte importanta. Daca optati pentru o pompa submersibila trebuie sa luati in considerare inaltimea de pompare. De asemenea, conteaza foarte mult si debitul de apa necesar. Cel mai bine ar fi sa optati pentru o solutie mai puternica decat ar fi necesarul astfel incat sa nu mai fie niciodata nevoie sa atingeti sarcini maxime.

Inainte de a face o achizitie este bine sa urmati mai multe sfaturi care desi nu tin neaparat de pompa sau de functionarea ei pot sa va ajute extrem de mult:

Cereti parerea unui expert. Exista o persoana care cunoaste foarte bine aceste produse si va pot oferi o parere sincera in functie de nevoile pe care le aveti. Chiar daca ar trebui sa platiti un expert veti ajunge la cocluzia ca e mult mai ieftin decat ar fi sa faceti o achizitie neinspirata.

Optati pentru branduri cunoscute. In cazul pompelor ca si in cazul altor produse conteaza producatorii. Alegeti intotdeauna un producator de renume, care sa ofere o garantie psihologica. De regula producatorii mari au suficiente resurse pentru a inova si pentru a aduce intotdeauna tehnologii noi.

Nu tineti cont de pret. Pompa trebuie sa fie o investitie pe termen lung si prin urmare pretul trebuie sa fie mai putin important. Evident o importanta mare pentru buzunarul fiecarei persoane o are pretul , insa este bine sa va ganditi si la economia pe termen lung si foarte lung.

Ce trebuie sa stiti despre pompe si hidrofoare?

Orice gospodarie care nu e conectata la reteaua publica de apa trebuie sa aduca lichidul acesta vital din alta sursa. De asemenea, toate gospodariile care nu sunt conectate la reteaua de canalizare au nevoie de o pompa care sa elimine apele uzate. Din motivul acesta e bine sa cunoasteti cat mai multe detalii despre hidrofoare si pompe.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.