Cum se aleg centralele termice in functie de puterea pe care o au?

Tot mai multe persoane renunta la centralele de bloc si aleg centrale de apartament pentru a putea sa controleze mult mai atenti temperaturile din propria locunta precum si consumul si valoarea facturilor.

Cel mai bun motiv pentru alegerea centralelor termice de apartament este confortul propriu si in acelasi timp este important sa alegeti o centrala termica potrivita cu apartamentele.

Principalele criterii pe care va trebui sa le aveti in vedere in momentul in care va cumparati centrale termice sunt puterea termica, tipurile de combustibil utilizate, modul de evacuare a gazelor de ardere, subtipul de centrale: conventionala, in condensatie sau cu gazeificiare. Desigr ca exista si alt set de criterii cum ar fi cele subiective ce tin strict de preferintele si de posibilitatea cumparatorilor, brand dimensiuni, metode de montare, etc.

Cum puteti sa calculati necesarul de caldura din locuinta. De fiecare data se alege o centrala termica ce ar trebui sa fie aleasa tinand cont de suprafata pe care va trebui sa o incalzeasca si de necesarul de apa calda. Daca puterea necesara la incalzirea ambientalaeste diferita de puterea pentru apa menajera puterea centralelor trebuie sa fie egala cu una dintre cele doua valori.

Necesarul de caldura pentru o locuinta va depinde de temperatura medie ce se vrea in locuinta, nivelul de izolare termica a locuintei, tipul de ferestre si usi, orientarea casei si pozitionarea sa intr-o zona geografica anume si suprafata locuintei. Prin urmare orice calcul pentru centralele termice in condenatie sau conventionale se face tinand cont si de caracteristicile imobilului. Puteti sa folositi si un calculator de putere pentru centrala termica pe care il gasiti online. Este important sa cunoasteti dimensiunile casei precum inaltimea, latimea si lungimea pentru toate camerele, hol si debara si sa stiti si gradul de izolare termica din casa. sunt unele site-uri care vor solicita sa completati campuri cu tipul de centrala tinand cont de tipul de combustibil utilizat si de metoda de functionare conventionala.

Share This