Cum sa economisim cu centrala termica?

Termostatul pentru camera ar trebui sa stea cat mai departe de ferestre si in acest mod veti evita ca centrala sa mearga in gol. Daca acest termostat este setat la temperaturi de 21 de grade el nu are cum sa inregistreze aceasta temperatura daca se afla pe ferestra si geamul este deschis. In loc sa se opreasca centrala va merge continuu.

Daca vreti sa cumparati o centrala termica, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le urmariti este alegerea modelelor economice care intra in categoria de energie A+ sau A++. In momentul in care alegeti echipamente de incalzire ar trebui sa luati in calcul si produse care au clsae de energie ridicate, si care sunt in topul celor mai eficiente. Acestea sunt de obicei centrale termice de condensare ce pot sa duca la economii de pana la 35 de procente.

Conform legii verificarea periodica se va face minim la doi ani de firme autorizate ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat) si consta in verificarea modului de functionare al centralei. Pe langa faptul ca aceste verificari au caracter obligatoriu au si o serie de avantaje. Unul dintre ele este reprezentate de costurile reduse. Functionarea indelungata ori in conditii incorecte pentru o centrala termica poate sa genereze uzura pieselor si in timp pot sa apara si disfunctionalitati. Acestea din urma vor duce si la cresterea temperaturii de ardere a gazelor si va creste consumul de gaze.

Este absolut inutil sa tineti centrala pornita in momentul in care deschideti ferestrele pentru a aerisi casa. In camera oricum se va face frig si caldura se va risipi iar centrala va functiona degeaba. Aveti grija sa opriti centrala si dupa aceea sa lasati aerul rece de afara sa intre in camera. Se recomanda sa aerisiti de mai multe ori pe zi in reprize scurte.

Share This