Cum alegem tevile pentru instalatii sanitare

Pentru instalatii sanitare pot fi alese mai multe tipuri de tevi.

Tevile din pexal prezinta o foarte buna rezistenta la coroziuni si la agentii chimici, un coeficient de dilatare lineara redus si o conductivitate termica pentru teava multi strat mult mai mica decat cea de cupru ceea ce inseamna pierderi mici de energie si igiena la cele mai inalte standarde.

Tevile din polipropilena denumite si tevi PPR sunt utilizate pentru instalatii de furnizare apa calda si rece sau pentru instalatii igienico-sanitare. PPR-ul e un material sintetic din care sunt facute tevile sau fitingurile aferente si rezista pana la temperatura de 135 de grade avand o durata de viata de 50 de ani. Tevile au pierderi mici de presiune datorita unei bune flexibilitati si lubrifierii materialelor ceea ce inseamna ca nu vor permite acumularea de depuneri. Sunt inofensive in ceea ce priveste toxicitatea si conform normelor pentru transport ale apei potabile ele reduc la minimum posibilitatea de a crea condens.

Conductele de cupru sunt unele dintre cele ma vechi componente din sistemele sanitare si sunt folosite din Antichitate, mai intai de egipteni si apoi de romani. Chiar si in epoca moderna au o multime de avantaje.Cateva dintre ele sunt aspectul interesant, usurinta de modelare, curbarea si imbinarea usoara, previn depunerile si sedimentele in interior si au o durata foarte mare de viata. Aceste conducte au si un pret de achizitie mare si de aceea nu se bucura de o popularitate crescuta printre proprietarii de constructii rezidentiale.

Tevile de otel sunt de doua feluri, sudate si laminate si au o durata de viata de pana la 40 de ani remarcandu-se prin rigiditate, robustete si rezistenta.

Conductele de fonta cu magneziu au si ele o buna rezistenta in timp si sunt usor de modelat si de montat.

Share This