Cum alegem instaltii sanitare pentru baie?

Amenajarea baii e conditionata de mai multe elemente precum chiuveta, cada sau WC-ul fara de care nu am putea avea o viata normala. Este inevitabil in momentul in care trebuie sa le cumparam sa nu apara si probleme la nivel decizional. Va veti intreba in mod cert care sunt cele mai bune tevi pentru instalatiile sanitare, cum se alege vasul de la baie, cada sau dusul, ce chiuveta se potriveste cel mai bine pentru baie cum montam cabina de dus ori chiuveta, cum prevenim ruginirea tevilor, si lista de intrebari poate sa continue. Suntem nevoiti sa apelam la instalatori profesionisti si la specialisti care sa ne ajute si sa ne ofere toate informatiile necesare pentru a finaliza amenajarile in conditii perfecte.

Chiuvetele sunt intr-o gama variata de modele si de forme, realizate din materiale diferite precum chiuveta din ceramica, marmura si otelul inoxidabil, cuprul si plasticul, granitul sau sticla. Dintre toate acestea cele mai des utilizate sunt cele de ceramica iar aceste modele sunt ieftine si rezistente si se pot curata foarte usor. Chiuvetele de cupru sunt mai putin cautate dar impresioneaza prin finisaj. Daca doriti o baie eleganta si rafinata cu un design atragator si deosebit va recomandam sa utilizati chiuvete de sticla care chiar daca sunt putin mai scumpe nu sunt foarte rezistente si au avantajul unui aspect inedit.

In momentul in care vom pune in functiune instalatiile, tevile se vor acoperi cu un strat de protectie care rezulta din reactia existenta intre cupru si apa, iar acest strat ajuta teava sa fie inoxidabila. Dintre materialele pentru instalatii sanitare, cei mai multi instalatori prefera cuprul. Aceste tevi sunt utilizate si la calorifere, la alimentarea cu apa rece sau calda a bailor si bucatariilor si motivul pentru care teava este adecvata, este faptul ca materialul nu rugineste.

Share This