Cum aleg aparatul de aer conditionat?

Piata pentru aparatele de aer conditionat este in expansiune continua in tara noastra si inzestrarea imobilelor cu asemenea aparate este de doar 18 procente fata de media anuala de 87 de procente. In Uniunea Europeana, in perioadele care au temperaturi caniculare vanzarea de aparate de aer conditionat creste de la 15 si pana la 20 de ori fata de cele care au temperaturile normale si asta dovedese faptul ca cumpararea unor asemenea aparate se va face sub impuls de moment generat de caldura insuportabila din timpul verii in spatiul de locuit sau de lucru. De aceea pentru a putea fi siguri de cumpararea unor produse potrivite cu nevoile voastre este bine sa stiti din timp de ce aparate de aer conditionat veti avea nevoie.

Principalul criteriu de alegere al unui aparat de aer conditionat este in aceste timpuri, pretul, dar persoanele care sunt interesate trebuie sa tina cont si de alti factori cum ar fi ca aparatul trebuie sa aiba si capacitatea adecvata incaprii in care se monteaza.

Cu alte cuvinte pentru locuintele obisnuite sunt recomandate si aparatele de 9000 btu pentru dormitoare care au si cel mai mic nivel de zgomot dar si cele de 12000 btu petru sufragerii. Aparatele care au o putere mare datorita debitului de aer puternic se recomanda sa se foloseasca in camer inalte. In cazul incaperilor care au suprafete mari va recomandam sa folositi maimulte aparate de putere mici in locul utilizarii unuia singur de putere mare. La fel ca si in cazul sistemelor de incalzire, atunci cand se aloca un calorifer pentru fiecare camera si aparatele de aer conditionat trebuie sa fie instalate cate unul in fiecare camera ce se vrea climatizata.

Nu va recomandam sa folositi doar un aparat mare pe hol pentru a climatiza tot apartamentul din mai multe considerente. Debitul de aer mare provoaca disconfort pronuntat si pun viata locatarilor in pericol.

Un aparat de putere mai mare amplasat in spatii mici scade repede temperatura aerului la o valoare setata dupa care se opreste si in consecinta si in consecinta aerul rece nu se va mai impinge prin ventilatoarele aparatului pentru a trece in alte camere deci se va obtine si un efect invers celui aseptat.

Amplasarea unitatii interioare a aparatului de aer conditionat in hol inseamna si suplimentrea traseului frigorific si un cost suplimentar mare ducand in cele din urma la o rispia de bani si nicidecum la o economie.

Share This