Centrale termice pe peleti

Ce sunt peletii? Peletii de lemn sunt deseuri lemnoase, deshidratate si comprimate pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde neuscat. Cu alte cvinte rumegusul care rezulta in urma prelucrarii lemnului este foarte bine uscat si se supune presarii avand ca si rezultat paletul. Peletul are o putere calorica destul de mare, o densitate buna si costuri relativ reduse de transport, o logistica imbunatatita pentru stocare si pentru utilizare automata. Peletul din lemn devine treptat treptat un inlocuitor viabil pentru toti ceilalti combustibili conventionali.

Centrale termice pe peleti preturi

Avantajele pe care le aduc peletii de lemn. In primul rand sunt ecologici pentru ca provin din deseuri de lemn, sursa de energie este curata, ieftina si moderna, autonomia este foarte ridicata in functie de depozitul de peleti construit si de automatizarea centralei termice, autonomia unei centrale putand sa fie de 1 luna de zile sau chiar de 2 luni de zile. O centrala termica pe peleti este considerata ecologica si poate sa fie cumparata prin programul casa verde unde puteti sa beneficiati de o suma de maxim 6000 de lei. Producerea acestor peleti se va realiza prin utilizarea deseurilor de lemn si astfel se va produce si o curatare a mediului natural de materialele poluante pentru sol.

Peletii sunt neutrii din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru ca la ardere emit aproximativ aceeasi cantitate de dioxid de carbon care a fost absorbit si de copac in timpul vietii.

Emisia de fum rezultata din arderea peletului este redusa. In gazele de ardere praful este alcalin. Continutul de metale este scazut si sulfurile sunt inexistente.

Cenusa care rezulta in urma arderii va putea sa fie utilizata ulterior ca si ingrasamant natural pentru ca este bogata in minerale.

Costul de exploatare a peletilor este mai mic decat in cazul combustibilor fosili. Facand o comparatie cu lemnul de foc rezulta ca peletii sunt mai eficienti din punct de vedere al randamentului de ardere, puterea calorica si confortul si siguranta in utilizare. Facand o comparatie cu centralele termice pe gaz conventionale o centrala termica pe peleti va consuma cu un cost pentru aceeasi putere termica produsa cu 30 la suta mai putin combustibil. In cazul in care vrem sa facem comparatia intre o centrala pe peleti si una pe gaze cu functionare in condensatie o centrala pe peleti consuma, cu un cost pentru aceeasi putere termica, aproximativ la fel.

Share This