Centrale termice pe lemne Bucuresti

Centrala pe lemne, indiferent de tip si de modul de functionare, este utila in momentul in care vreti sa aveti incalzire centralizata in casa si va aflati in zone unde nu exista o retea de gaze naturale, putand inlocui cu mare succes clasicele sobe. Acest sistem de incalzire este unul durabil, economic si sigur pentru ca extrage maximul de energie termica din combustibilul solid, randamentul fiind foarte bun. Datorita unor costuri mici de exploatare, centralele pe lemne sunt ideale si pentru case in care traieste o singura familie cat si pentru cele multifamiliale. De asemenea, centralele pe lemne pot sa fie montate independent dar si in combinatii cu alte echipamente de incalzire.

Centrale termice pe lemne Bucuresti preturi

Atunci cand va decideti sa cumparati o asemenea centrala noi va recomandam sa consultati un specialist in ceea ce priveste marimea cazanului alegerea fiind in functie de necesarul termic al casei, marimea camerelor dar si de alti factori cum ar fi tipul de izolatie al casei. In momentul in care vorbim despre centralele termice pe lemne va trebui sa mentionam ca exista mai multe tipuri de centrale si anume cele care merg prin gazeificare si cele care au ardere clasica.

Daca urmeaza sa cumparati o centrala cu gazeificare veti beneficia si de un cazan care va fi mult mai simplu de curatat si de o camera de ardere a lemnului mai spatioasa. Veti ptea sa introduceti mai multe lemne si cat mai lungi. Arderea va fi mult mai eficienta datorita arderii inverse prin gazeificare si nivelul de noxe se va reduce cu mult. Exhaustorul sau faciliteaza o ardere eficienta si reduce afumarea cazanelor la minim.

De asemenea, aceste echipamente vor beneficia si de serpentine de racire care vor functiona ca si protectie contra supraincalzirii si de un ventilator controlat electronic cu rolul de a regla fluxul necesar de aer si de a garanta un randament ridicat si o functionare sigura.

O asemenea centrala ofera posibilitati multiple de instalare atat ca si cazan independent cat si integrat intr-un sistem mixt cu o centrala termica pe gaz de exemplu. La centralele termice cu gazeificare e nevoie de lemne de buna calitate si foarte uscate si de aceea lemnele ar trebui sa fie cumparate cu 2 ani inainte de ardere. Trebuie sa tineti cont sid e faptul ca odata ce a fost arins combustibilul acesta nu se va putea stinge imediat si va produce o cantitate de caldura care va trebui consumata. De aceea sunt folosite puffere sau acumulatoare de cladura, vase de expansiune deschise, si se asigura o circulatie naturala a caldurii pentru cel putin doua corpuri de incalzire.

Mentionam ca in acest sens costurile sunt putin mai mari, din cauza accesoriilor care vor insoti cazanul si anume pompele, vasele de expansiune si pufferele, care se monteaza separat in instalatia de incalzire, nefiind incorporate intr-o singura carcasa asa cum se intampla la centralele termice.

 

Share This