Centrale termice pe gaz Bucuresti

Romanii apeleaza tot mai des la centrale termice. Dupa ce v-ati debransat de la caldura va loviti de o alta intrebare dificila sa fie centrala electrica ori pe gaz?

Centrale termice pe gaz Bucuresti preturi

Ofertele pe piata sunt destul de multe asa ca nu are cum sa fie greu sa va decideti. Inalzirea electrica este considerata mult mai scumpa dar autoritatile de reglementare a energiei recomanda centralele electrice in locul celor pe gaz. Este clar ca e destul de greu sa va invatati cu plita electrica in locul aragazului insa energia electrica poate sa fie produsa pe cai variate. Va prezentam avantajele si dezavantajele centralelor electrice pe gaz care va pot ajuta cand vreti sa alegeti.

Pretul gazului este mai mic in prezent insa tot timpul exista riscul ca el sa creasca pentru ca sursele de gaz sunt epuizabile.

Pretul unei centrale electrice si al unei centrale pe gaz nu difera foarte mult, dar costurile in ceea ce priveste infrastructura sunt mai mici pentru centralele electrice. In plus, centralele electrice sunt mai simplu de intretinut si au nevoie de revizii mai rare in comparatie cu alte tipuri de centrale.

In schimb centralele pe gaz pot sa fie montate doar de firme specializate care pot sa duca la costuri suplimentare si conectarea la reteaua de gaze de multe ori poate fi costisitoare.

Izolarea termica a locuintei este de cele mai multe ori esentiala. Este important, indiferent daca alegeti centrale electrice ori pe gaz sa va ganditi la solutii de izolare termica, interna si externa pentru eficientizare. In plus, este important sa fiti atenti la instalatiile de incalzire si la cele electrice din casa.

Un avantaj pe care il au centralele pe gaz este ca se preteaza la toate instalatiile de incalzire. In cazul centralelor electrice instalatia electrica din casa trebuie sa fie redimensionata corespunzator. In cazul centralelor electrice cu peste 12 kw nu e de ajuns faptul ca exista o retea trifazica in imobil ci e necesar si ca instalatia sa faca fata puterii electrice instalate in imobil.

Share This