Cele mai eficiente solutii de incalzire

Tot mai multi oameni resimt de la an la an preturile mari pentru incalzire. Aceasta problema poate aiba si solutie daca se adapteaza corect la nevoile pe care le aveti. Necesarul de caldura al unei locuinte e influentat de modul in care aceasta e izolata, de amplasament si de marimea pentru spatiul locuibil, de orientarea geamurilor si de marimea lor. O casa care are orientarea spre sud si geamuri mari are un aport de caldura solara mult mai mare decat cele orientate spre nord care au ferestre mici.

Instalatiile clasice pentru incalzire reprezentate de calorifere si de tubulaturi din podea sau de reteaua de distributie a agentilor termici au un randament scazut raportat la instalatiile noi din prezent. Daca instalatiile vechi aveau admis un randament de 70 de procente in prezent nu se mai admite un randament sub 87 de procente. Prin urmare instalatiie noi care sunt astazi pe piata utilizeaza  in majoritatea cazurilor tubulatura de polipropilena cu sau fara insertii de aluminiu care transporta apa calda spre calorifere si spre centralele termice care au in interor tot ce trebuie pentru ca o astfel de instalatie sa functioneze corect.

Cele mai des utilizate centrale pentru incalzirea casei sunt microcentralele pentru apartament. Aceste instalatii individuale pentru inclazire au si un consum mai mic de combustibil, mult mai mic decat cel de termoficare. Economia care se realizeaza astfel prespune o nota de plata la intretinere mult mai mica.

Prin  comparatie cu sistemul centralizat pentru distributie a caldurii sau apei calde menajere in apartamente ale carei pierderi vor fi suportate tot de proprietar, economiile de incalzire sunt foarte mari. Sistemul de montaj pentru microcentrale e  diferit de la case la apartamente. Tevile trebuie protejate prin tuburi de protectie, la turnarea sapei, pentru ca in cazul unor accidente acestea sa poate sa fie scoase si inlocuite pe cand tevile montate direct in sapa nu mai au alternative de interventie.

Share This