Cele mai des intalnite probleme ale aparatului de aer conditionat

Aparatele de aer conditionat pot sa aiba mai multe probleme de cand sunt instalate si pana cand sunt inlocuite.

Unitatea interna nu are filtrele lavabile spalate. Datorita faptului ca unitatea interna recircula cantitati mari de aer care acumuleaza praful si scamele. Toate particulele se vor depozita pe filtrele lavabile care se afla sub capacul unitatii interioare. Daca filtrele nu sunt spalate corect si la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiile din tavita de colectare a condensului. Toate aceste filtre trebuie scoase si spalate sub un jet de apa cu detergent lichid. Filtrele trebuie sa fie spalate lunar pe perioada functionarii aerului conditionat. Daca unitatile interne sunt montate in magazine atelierele de croitorie, restaurante, bucatarii si service de ori ce fel, va recomandam sa le spalati la un interval de doua saptamani.

Unitatile interne neigienizate. In tavite de colectare a condensului din cauza mediului umed, se dezvolta si bacterii si se creaza o substanta cleioasa si vascoasa care infunda orificiile de evacuare a apei.

Aparatele de aer conditionat au pierdul freon. In momentul in care aparatul de aer conditionat pierde freon, vaporizatoarele unitatilor interioare incep sa produca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata din vaporizator depaseste suprafetele de colectare a apei si se prelinge in mod necontrolat pe carcasa unitatii. De multe ori fenomenul poate sa apara in momentul in care este oprit aparatul de aer conditionat.

Furtunul de eliminare a condensului poate sa fie infundat si sa aiba contrapanta. Cu trecerea timpului, furtunele de eliminare ale apei pierd din panta din cauza depunerilor si apa se acmuleaza in furtun, nu se mai elimina si curge din split. O alta cauza poate sa fie si obturarea scurgerilor si de asemenea trebuie sa aveti in vedere si faptul ca un furtun tinut in apa va actiona sub forma unui dop. Fenomenul apare in momentul in care capatul furtunului este scufundat in apa.

Share This