Ce trebuie sa stiti cand cumparati aparatul de aer conditionat?

A venit vara si daca va ganditi sa cumparati un aparat de aer conditionat noi va prezentam in continuare si o lista de poturi pentru a putea sa faceti o achizitie mai buna. De asemenea, va aratam si la ce ar trebui sa fiti atenti in momentul in car va alegeti aparatele de aer conditionat.

Tipul de aparat este foarte important. Cel mai des intalnit tip de sistem de climatizare e split care are doua componente, una externa si una interna, adica una afara si una inauntru. Mai departe putin mai sus pe treapta de evolutie sunt aparatele ductibile ce permit si transportul aerului prin tavanul fals prin canale flexibile si izolate termic. Aceste aparate sunt apreciate si pentru ca impiedica formarea de curenti de aer. Mai sunt apoi si toate aparatele de aer conditionat portabile. Pe acestea spectialistii nu le recomanda din mai multe motive. In primul rand ele au si o eficienta scazuta si sunt incomode desi pot sa fie puse oriunde si au nevoie de un tub pentru aerisire ce trebuie sa fie scos pe geam pentru a evacua aerul cald.

Nu va luati un aparat de aer portabil pentru ca nu merita. Daca nu aveti foarte multi bani mai bine alegeti un ventilator.

Puterea pe care aparatul o exprima este in BTU pe ora cu toate ca in standardele europene si internationale puterea este exprimata in W si in kW. De regula insa pe aparate este inscrisa puterea in kW si ca sa putem face o conversie impartim la 3.412.

Pentru camerele obisnuite de pana la 20 de metri patrati, specialistii ne recomanda sa cumparam aparatele de aer conditionat care au peste 9000 de btu/ora. Daca vreti camere mai mari care au pana la 25 mp cel mai bine ar fi sa cumparati aparate mai mari.

Share This