Ce sunt aparatele de aer conditionat mobile?

Aparatele de aer conditionat mobile se potrivesc in camere mai mici si merg in acelasi mod ca si acelea care se monteaza pe pereti numai ca unitatea interna si unitatea externa vor fi integrate intr-un singur echipament. Totusi, desi sunt numite portabile si cele mai multe se misca pe roti ele sunt mai fixe decat va imaginati si sunt conditionate de ferestre sau de usile de la balcon.

Atunci cand vedeti sistemele in magazine ele nu au montat si sistemul de evacuare al aaerului cald. Va trebui sa scoateti furtunul respectiv in afara camerei. Fie il fixati pe ferestre sau pe usi care ar trebui sa ramana deschise fie ii veti face un orificiu special ca cel al hotei de la aragaz.

Desigur, in prima varianta veti descoperi si ca eficienta aparatului de aer conditionat este diminuata cu mult de aerul cald care intra asa prin ferestrele deschise. Cea de a doua varianta este mai eficienta desi trebuie sa chemati o echipa de profesionisti care sa faca o gaura de evacuare care sa poate sa fie inchisa cu un capac in momentul in care nu utilizati aerul conditionat. Portabilitatea acestor aparate se va reduce la ideea ca dupa ce vine toamna veti putea sa deconectati si sa depozitati aparatul in alta camera.

Aparatele de aer conditionat portabile nu sunt mai ieftine. Chiar daca scapati de montajul standard si nu va veti bate capul cu unitatea externa tot trebuie sa investiti cate ceva pentru gurile de evacuare.

Inca un lucru la care trebuie sa fim atentie este faptul ca pe piata sunt racitoare care seamana cu sistemel de aer conditionat portabile insa nu au legatura cu acestea si sunt doar sisteme de ventilare ce se alimenteaza cu gheata sau cu apa. Nu sunt la fel de eficiente cum este aerul conditionat insa pot sa suplineasca ventilatorul.

Pentu a determina daca aveti de a face cu un aer conditionat sau cu un racitor verificati si caracteristicile tehnice ale agentului de racire. La aerul conditionat trebuie sa gasiti R410a.

Share This