Ce este tehnologia inverter?

Auzim tot mai des discutandu-se despre aparatele de aer conditionat cu sau fara inverter si multe persoane se intreba ce este acela inverter si daca este ceva ce se ataseaza la un aparat de aer conditionat obisnuit.

Inverter nu este o tehnologie detasabila ci este o tehnologie noua si foarte diferita pentru aparate de aer conditionat care este definita de insusirea  de a modula capacitatea in functie de nevoile de racire sau de inclzire iar rezultatul este un consum mai mic de energie.

Aparatele de aer conditionat traditionale utilizeaza un compresor care lucreaza pe principiul oprit pornit pentru a regla temperatura din camera. Presupunem ca aparatul este utilizat vara pentru a raci o camera. In momentul in care compresorul porneste  aparatul merge la capacitate maxima care este mult mai mare decat cea nominala si reuseste sa raceasca incaperea mult mai repede comparativ cu un aparat obisnuit. In timp ce temperatura din incapere se apropie de temperatura dorita sistemul pentru comanda va micsora progresiv capacitatea compresorului si turatia pe care o au ventilatoarele in asa fel incat atunci cand se atinge temperatura dorita compresorul sa functioneze continuu dar la o capacitate mica.

Tehnologiile inverter reduc consumul energetic al aparatelor de aer conditionat cu cel putin 30% raportat la aparatele conventionale si acestea sunt mult mai silentioase iar zgomotul deranjant de pornire oprire al compresorului este eliminat.

Tehnologia Inverter datorita particularitatilor pe care le are permite si asigurarea unui randament foarte bun al aparatelor cand functioneaza pentru incalzire iarna.

Share This