Ce este tehnologia inverter si de ce este importanta?

Aparatele de aer conditionat care prezinta tehnologia inverter sunt considerate aparate superioare in ceea ce priveste consumul de energie in raport cu aparatele pentru aer conditionat traditionale.

Pentru inceput este important sa mentionam ca tehnologia inverter a aparut la inceputul anilor 1900 si este utilizata pentru mai multe domenii tehnologice fiind aplicata cu succes pentru realizarea sistemelor de aer conditionat si fiind abordata de mai multi producatori de renume.

Pentru functionarea aparatelor de aer conditionat compresorul este unul din elementele care au rol major pentru reglarea temperaturii in incaperi. In sistemele traditionale aparatele trec prin doua stari: stagnare sau functionare la capacitate mare.

Cu alte cuvinte tipul acesta de compresor functioneaza la capacitate maxima din momentul pornirii si pana in momentul in care temperatura din camere ajunge la nivelul dorit moment in care aceasta se va inchide. Prin oprirea periodica a compresorului se ajunge la un consum mare de energie.

Pe de alta parte sistemele de aer conditionat care au tehnologie inverter regleaza temperatura din camera fara sa fie necesara oprirea si repornirea in mod periodic a compresorului. Compresorul merge cu o viteza variabila ce permite un consum adaptat de energie si la necesitatile de temperatura din camera.

Astfel, acesta nu se poate opri si doar viteza de functionare a acestuia se va ajusta in mod automat in functie de nevoi. In sisteme de aer conditionat Inverter, compresorul va merge la capacitate maxima pana in momentul in care temperatura ajunge la un nivel optim si apoi viteza lui se va diminua in mod automat.

Orice modificare de temperatura apare in incapere va fi detectata in mod automat datorita senzorilor existenti si ajustarea se va face prin usoara crestere a vitezei de functionare fara sa fie necesara pornirea compresorului. La prima vedere functionarea continua a compresorului este considerata raspunzatoare pentru consumul mare de energie.

Fiabilitatea crescuta in timp. Datorita faptului ca se vor evita pornirile si opririle repetate si mecanismele si piesele din interior sunt mai putin solicitante in aparate de aer conditionat care au inverter spre deosebire de aparatele traditionale.

Share This