Ce economii pot aduce centralele?

Eliminarea subventiilor, facturile mari si dorinta de confort au determinat tot mai multi romani sa renunte la CET-uri in favoarea sistemului propriu de incalzire. Cei mai multi dintre cei care aleg incalzirea individuala sunt cei care vor centrale termice de apartament pentru ca acesta pot asigura economii de peste 25 de procente.

Datele arata ca aproximativ 65 de procente dintre achizitiile de centrale termice de pe plan local sunt facute de familiile care renunta la sistemul centralizat, acestea vrand in primul rand sa reduca costurile lunare si sa sporeasca confortul.

In momentul acesta romanii pot sa economiseasca peste 20% din valoarea facturilor lunare instaland centrale termice de apartament pe gaz. Daca producerea unei gigacalorii cu o centrala costa in jur de 175 de lei, pentru CET media nationala arata ca pretul facturat pentru o gigacalorie este de 227 de lei.

Randamentul si eficienta unei centrale sunt cele mai importante criterii in functie de care se aleg centralele electrice pentru ca atunci cand acestea au valori mai mari costurile vor fi in mod sigur mai mici.

Siguranta in exploatare reprezinta un aspect foarte important ce trebuie luat in calcul in momentul in care ne cumparam o centrala termica. Evacuarea in mod corespunzator a gazelor arse si protectia la inghet sau lipsa apei din instalatie se numara printre primele elemente care asigura o siguranta sporita.

In sensul acesta va recomandam sa nu alegeti produse ale caror functii nu sunt studiate atent si care pot sa genereze probleme pe termen lung. Sistemul pentru diagnoza si pentru informare ar trebui sa fie luat in calcul. Specialistii recomanda o centrala care sa aiba si un sistem de informare integrat si de diagnoza cu ajutorul unui display electronic care face posibila verificarea constanta a starii de functionare.

Noile game de centrale pot sa va ofere informatii complete in timp real cu privire la starea centralei, a instalatiei, utilizand un afisaj generos cu textul in limba romana si cu posibilitati multiple de programare.

Share This