Aparatul de aer conditionat este sigur, cu conditia sa va luati cateva precautii. Majoritatea medicilor sunt de acord ca este mai sigur sa folosesti un cooler sau un aparat de aer conditionat (AC) cu un nou-nascut decat sa-l lasati sa stea intr-un mediu fierbinte, fara aer si umed.

Bebelusii, in special copiii nou-nascuti, nu isi pot ajusta temperatura corporala,  ca si adultii. Acest lucru ii face vulnerabili la supraincalzire si afectiunile legate de caldura, cum ar fi eruptia cutanata la caldura, deshidratarea si epuizarea.

Unii experti spun ca o camera bine racita si aerisita ajuta bebelusul sa doarma confortabil si reduce riscul de SIDS (Sindromul Sudden Infant Death).

Pe de alta parte, o camera prea rece poate reduce grav temperatura corpului copilului si il poate face sa raceasca. Urmati aceste sfaturi pentru a va ajuta sa pastrati copilul in siguranta si confortabil in timp ce utilizati un aparat de aer conditionat sau un racitor de aer:

Mentineti o temperatura confortabila in camera.

Schimbarile de caldura si umiditate din exterior pot afecta racirea modul de racire a aparatului de aer conditionat. Camera voastra ar putea sa se raceasca sau sa se incalzeasca foarte repede, facand-o inconfortabila pentru copilul dumneavoastra.

Deci , pastrati temperatura intr-un cadru confortabil, care nu este prea rece sau prea cald. Pediatrii nostri,  recomanda mentinerea unui interval cuprins intre 23 si 26 de grade C pentru copii.

Daca utilizati un aparat de aer conditionat, setati cronometrul pe durata necesara pentru a raci camera. Daca aerul conditionat nu are un timer incorporat, utilizati un ceas cu alarma pentru a va reaminti ca trebuie sa il opriti. Daca nu are afisaj de temperatura, pastrati un termometru in camera pentru a va ajuta sa monitorizati temperatura.

Daca utilizati un racitor, lasati o fereastra sau o usa partial deschise pentru a permite trecerea aerului, in special in conditii meteorologice umede, cum ar fi musonul. Pe masura ce un racitor evapora apa pentru a se raci, creste umiditatea in aer. Intr-o camera inchisa, umiditatea continua sa urce si in cele din urma racirea se va opri. Acest lucru poate aduce o crestere graduala a temperaturii, facand camera calda si lipicioasa.

Unii experti sugereaza folosirea unui ventilator sau a unui AC si pe vreme umeda.

Tineti copilul departe de fluxul  direct al aerului rece din AC sau racitor

Imbracati-va copilul in haine usoare care acopera bratele si picioarele. Acest lucru va va proteja copilul de aerul rece.

Daca intentionati sa folositi o patura usoara, asigurati-va ca o plasati sub manute pentru a evita acoperirea fetei.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.