Tinand cont de modul de functionare, pompele pot sa fie clasificate in urmatorul fel: pompe submersibile. Sund ideale atat pentru ape reziduale cat si pentru ape uzate si sunt impartite in mai multe categorii. Astfel avem pompe monoetajate care sunt de fapt pompe de ape uzate si sunt potrivite pentru piscine si pentru ape reziduale sau pompe multietajate care sunt destinate alimentarii cu apa, irigatiilor sau gradinaritului.

Pompele de suprafata sunt in general pompe destinate unei adancimi mai mici. Ele pot sa fie de mare sau de mica adancime. Daca alegeti o pompa de suprafata de mica adancime este bine de stiut ca ea nu va putea sa scoata apa de la adancimi mai mari de 10 m. daca alegeti varianta de mare adancime va trebui sa tineti cont de o multime de elemente precum puterea motorului electric, dimensiunea sau numarul de turbine. Pompele de mare adancime functioneaza corect daca se respecta diametrele tevilor de pe traseu, daca se utilizeaza putine coturi si daca se evita utilizarea unor fitinguri cu diametre inferioare diametrului interior al tevii si se asigura o etanseitate perfecta la imbinari. Echiparea pompelor cu mijloace automatizate este un procedeu important. Atat pompele de suprafata cat si cele de adancime pot sa fie echipate cu mijloace de automatizare. Ele pot sa fie dispozitive presscontrol ideale pentru un numar mic de puncte de consum sau grupuri hidrofor ideale pentru un numar mare de puncte de consum.

Atat pompele de suprafata cat si cele de adancime pot sa fie echipate cu mijloace automatizate. Acestea pot fi dispozitive press control ideale pentru un numar redus de puncte de consum sau grupuri hidrofor ideale pentru un numar mare de puncte de consum.

Majoritatea oamenilor aleg hidroforul pentru ca e eficient si permite o flexibilitate mai mare. Din motivul acesta vom analiza componentele hidroforului si modul in care el functioneaza.

Share This
nume-&-logo

Abonati-va la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a va tine la curent cu ofertele si produsele noastre

Va-ti abonat cu succes! Va multumim.