Care este cel mai ieftin aer conditionat posibil?

Daca nu va permiteti un aparat de aer conditionat si nu aveti posibilitatea sa investiti bani in plus pentru sistemele de aer cinditionat noi, trebuie sa va amintiti ce faceau bunicii si parintii in momentul in care aceste aparate nu existau si se utiliza un ventilator.

Acestea sunt extrem de accesibile si pot sa fie montate oriunde in camera si cele mai noi au si sisteme de baleiere pentru a acoperi o raza mai mare de actiune.

Desigur ventilatorul nu raceste aerul cu adevarat ci il recircula. Va fi eficient doar in momentul in care il atintiti asupra voastra si daca il fixati foarte aproape curentul provocat va poate crea disconfort.

Cu toate acestea exista si o metoda eficienta de a utiliza ventilatorul ca si sistem de racire, unul folosit de altfel de primele sisteme de racire centralizata.

Ce trebuie sa faceti? Umpleti cat mai multe cuve ori pungi cu apa pentru a produce cuburile de gheata si puneti-le intr-un bol in fata ventilatoarelor. Daca inchideti usile si geamurile in camerele de la bloc veti incepe sa simtiti efectul imediat. Singurul lucru de care ar fi bine sa aveti grija este sa mentineti proviziile de gheata la un nivel mare si sa umpleti bolul cu gheata atunci cand aceasta se topeste.

Mai exista si o alta metoda foarte eficienta pe care o putem incerca toti acasa cu ajutorul cutiilor frigorifice portabile pasive. Acestea sunt ieftine si pot sa fie umplute cu gheata care pastreaza o temperatura redusa mult timp. Daca decupati doua orificii de o parte si de alta a cutiei si directionati ventilatorul spre una dintre ele efectul este acelasi ca si la experimentul cu bolul numai ca la o astfel de cuva gheata se topeste mult mai incet.

Pe piata sunt si ventilatoare care au recipiente care pulverizeaza apa in picaturi fine in aer pe directia in care se face ventilatia. Ele sunt eficiente insa nu sunt facute pentru a functiona in interior pentru simplu fapt ca intr-o ora veti descoperi ca toate lucrurile sunt ude. Daca il puneti pe balcon ori pe terasa seara veti impusca doua rate dintr-o singura lovitura. Va veti racori si se va racori si balconul.

Share This