Caracteristici generale centrala Immergas Eolo Star

Immergas Eolo Star este un model de centrala termica alimentata cu gaz, care este oficial cel mai la indemana tip de carburant disponibil in prezent. Fata de centralele termice pe curent sau pe combustibil solid, centralele termice pe gaz au un randament mai mare, si aceste produse raman in topul preferintelor pentru ca ofera un raport excelent intre consum si caldura menajera. Pentru a repara astfel de centrale va trebui sa apelati la un service Immergas.

Incadrata fara nicio ezitare in randul centralelor conventionale, dedicate uzului casnic, Eolo Star este un model cu montaj mural de unde si denumitea sa de centrala termica murala.

Cei doi indici de putere se definesc foarte bine de catre producator si nu exista diferente mari intre puterea termica utila si cea nominala. In fisa tehnica a produsului sunt valori cuprinse intre 11.5 si 23.8 kW pentru puterea nominala iar puterea utila este cuprinsa in intervalul 7.6 si 25.5 kW.

In ceea ce priveste tirajul, acesta este ca la majoritatea centralelor de perete, de tip fortat. Imprimarea tirajului fortat ajuta la dobandirea unor performante avansate, acestea fiind un amanunt care ajuta centralele sa ajunga foarte usor la temperatura dorita si prestabilita in panoul de comanda.

Panoul pentru comanda centralei este clasic, de natura mecanica, si cu un afisaj de tip electronic. Exista un ecran de dimensiuni mici pe care sunt prezente informatiile de interes cum ar fi cotele de functionare, temperatura pentru agentul de incalzire si cea din mediul inconjurator, dar si potentialele erori in ceea ce priveste regimul de functionare, acest aspect ajutand la o depanare cat mai rapida.

Pentru orice centrala termica este foarte important randamentul. Un procent ridicat garanteaza in anumita masura capacitatea de functionare a centralei. Randamentul pentru centrala termica Eolo Star este de 93.4 procente si se apropie foarte mult de valorile maxime ale centralelor de acest tip.

Share This