Bebelusii si aerul conditionat

Canicula si umiditatea fac aerul cald aproape imposibil de respirat. Pentru adulti exista mai multe solutii simple: aerul conditionat, ventilatorul sau cateva ore la piscina, dar cum precedati cu un bebelus? Niciuna dintre variantele de mai sus nu pare foarte sigura. Sa fie adevarat sau este doar un mit ca aparatul de aer conditionat poate sa influenteze negativ copilul? Pediatrii ne ofera mai multe lamuriri in acest sens.

De ce a devenit aerul conditionat un subiect aproape tabu pentru parinti? De ce le este frica sa il utilizeze aproape de copii? Raceala este cel mai concludent raspuns. Se stie ca bebelusii sunt mai sensibili, dar chiar si asa aerul mai rece nu genereaza automat raceli. Eventual acest aer poate sa agraveze o raceala existenta deja.

Puteti utiliza aerul conditionat in camea bebelusului dar cu niste conditii. Aerul trebuie sa fie cu filtru pentru a preveni patrunderea impuritatilor si aparatul trebuie sa fie curatat foarte des pentru ca aerul sa fie foarte curat. Se va seta o temperatura optima de 25 de grade si vom evita sa exageram si sa facem diferente foarte mari de temperatura intre incapere si mediul exterior. Daca afara sunt 35 de grade nu putem face inauntru 17.

Aparatul de aer conditionat ar trebui sa fie amplasata in alta camera decat cea in care sta bebelusul.

Puteti opta si pentru ventilatoare pentru bebelusi. Sunt mai multe mamici care prefera ventilatorul in locu aparatului de aer conditionat pentru ca li se pare ca acesta este mai putin daunator. Nu este o solutie foarte stralucita si aerul va fi tot la fel de cald si de umed.

Este recomandat de catre medici si specialisti ca aerul conditionat sa nu bata perpendicular pe corp atat la adulti si cu atat mai mult la bebelusi. De asemenea, daca totusi veti pune aparatul de aer conditionat in camera copilului puneti-l in asa fel incat acesta sa nu bata direct pe micut. Aerul ar trebui racit in mod uniform in toata incaperea nu doar in perimetrul patutului si veti face ca micutul sa beneficieze de confort fara sa se imbolnaveasca.

Share This