Avantaje centrale termice in condensatie

Eficienta energetica si siguranta de exploatare ar trebui sa fie cele mai importante criterii in momentul in care optati pentru un sistem de incalzire a casei si nu neaparat pretul de achizitie. Din punct de vedere al randamentului solutiile care ar trebui sa va convinga sunt centralele termice in condensatie.

Daca sunteti in situatia de a schimba vechile centrale sau vreti sa va montati o centrala in casa va trebui sa mentionam ca optiunile existente pe piata sunt diverse ceea ce va face ca alegerea sa nu fie una usoara. In afara de bugetul disponibil ar fi recomandat sa nu va orientati din prima spre cel mai ieftin produs ci sa finalizati cu atentie ofertele in asa fel incat sa existe si rapoarte convenabile intre pret si calitate, consum si randament. Din punctul acesta de vedere o optiune care se ia in calcul este si centrala termica in condensatie. Avantajele pe care aceste centrale le ofera indiferent de producatori sunt superioare si sunt incontestabile celor pe care le prezinta centralele  termic conventionale utilizate la incalzirea caselor.

Randamentul acestor centrale este ridicat si se numara printre principalele avantaje ale acestor centrale in condensatie. Daca centralele termice au randamentul de maxim 92 – 94% tinand cont de model, cele in condensatie ajung la o eficienta de maxim 109% datorita tuturor componentelor speciale care permit recuperarea caldurii de condens.

Acesta se va traduce prin consumul mic de combustibil cuprins intre 25 si 30 de procente pentru a produce aceeasi cantitate de caldura si implicit costuri mai mici pentru a incalzi casa acesta fiind de fapt si avantajul acestor centrale. Tot un plus este reprezentat si de durata de viata mai mare producatorii estimand ca aceste instalatii pot sa functioneze pana la 15 ani comparativ cu 10 cat se propune pentru centralele termice conventionale. Amortizarea rapida a costurilor se numara si printre avantajele acestei instalatii pentru incalzire desi pretul sau este putin mai mare.

Share This