Avantaje aer conditionat

Aerul conditionat reprezinta un lux pe care multi oameni il introduc in case de ceva vreme dar aceste aparate care ne fac verile mult mai suportabile au si avantaje dar si dezavantaje. In timp ce fac rapid si cat mai eficient un aer racoros in casa unele astfel de aparate daca nu sunt utilizate in mod corect ne pot expune la mai multe riscuri majore pentru santate.

Aparatele de aer conditionat au scopul de a reduce temperatura unei incaperi prin mecanisme de circulatie a aerului si printr-un filtru cu eliberare de freon, proces similar cu modul in care functioneaza frigiderele. Din punct de vedere functional, aerul este mult mai eficient decat ventilatoarele pentru ca ventilatoarele au rolul de a circula aerul pentru o senzatie subtila de racoare.

Avantajele pe care le are aerul conditionat fac referire si la impactul aparatului asupra reglarii temperaturii din casa si la alte criterii cum ar fi nivelul de zgomot care se produse sau accesibilitatea folosirii. Desigur ca toate aceste beneficii variaza si ele tinand cont de calitatea fiecarui dispozitiv.

Aerul conditionat nu va avea nevoie decat de apasarea unui buton de la telecomanda care sa raceasca incaperile supraincalzite. In numai cateva minute, mediul ambiant devine placut si foarte confortabil, si temperatura se va mentine la un nivel cat mai bun pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Aerul conditional regleaza si umiditatea din aer si elimina disconfortul care este provocat de un aer foarte umed si foarte cald.

Aparatele de aer conditionat sunt de obicei siletioase si in plus, pentru ca ele functioneaza cu ferestrele inchise permit si izolarea fonica placuta a casei astfel ca galagia de afara va inceta sa mai reprezinte o problema.

Izolarea locuintei de insecte si de alergeni este un alt avantaj. Casele cu aer conditionat vor avea ferestrele inchise ziua ceea ce inseamna ca in interior nu vor mai patrunde inauntru.

Conditia unui aer de calitate ramane curatarea frecevnta a filtrelor care pot fi impregnate cu impuritati si microorganisme periculoase.

Share This