Autorizarea de functionare a centralelor termice

Autorizarea de functionare a centralei termice se face la prima punere in functiune si in mod periodic la  doi ani. Furnizarea de combustibil va avea loc doar la centralele termice care vor indeplini conditiile de functionare in siguranta si care au verificarea tehnica periodica realizata, conform prevederilor prezentei de prescriptii tehnice.

In functie de rezultatele care se obtin , verificarea tehnica a centralei termice poate avea urmatoarele rezolutii: se admite continuarea utilizarii sau se interzice functionarea aparatului in continuare.

Utilizarea aparatelor fara verificarea tehnica periodica efectuata de agentii economici autorizati de ISCIR si fara avizarea raportului de verificare de catre cei autorizati sa faca asta e interzisa si  atrage decuplarea de la reteaua de gaz.

Furnizarea combustibilului gazos se va face doar la aparatele care indeplinesc conditiile de functionare in siguranta si care au verificarea tehnica efectuata. Furnizorul de gaz e obligat sa sisteze livrarea combustibilului la utilizatorii finali care nu fac dovada indeplinirii conditiilor privind functionarea in conditii de siguranta a aparatelor pe care le detin.

Verificarea centralei consta intr-o serie de masuratori efectuate cu aparate verificate metrologic anual: manometru, multimetru, analizor de gaze, pompa.

Cu multimetrul se va masura tensiunea la prize si se va verifica existenta legaturii la pamant. Centrala termica se va alimenta la o priza dedicata.

Se masoara cu manomentrul presiunile in rampa de gaz la intrare in arzator si in focar.

Share This