Aparatele de aer conditionat si consumul de energie

Cand va cumparati aparate de aer conditionat va recomandam sa nu uitati sa va ganditi la necesarul de frig din incapere: evaluati cum sunt orientate toate ferestrele si cat sunt de fluctuante temperaturile de afara, care este gradul de termoizolare din camera care influeteaza temperaturile, cum ar fi locatia de la ultimul nivel al unei case sau existenta altor surse de caldura la interiorul locuintelor, cum ar fi calculatoarele, aparatele electrocasnice sau mai mult de doua persoane aflate in acelasi spatiu.

Clasa energetica este cea care ne indica ce cantitate de energie ar trebui sa consume aparatele. Cele din clasa A si A+ consuma mai putin fata de cele care au C sau D. un aparat care are o putere de 12000 BTU si care are clasa energetica A consuma 1080 in timp ce unul din clasa D consuma 1500 w/h.

Functia de incalzire a aparatului poate sa functioneze pe modul incazlire chiar si atunci cand afara sunt -10 grade Celsius dand in intrior pana la 23 de grade. Ele pot sa functioneze chiar si atunci cand afara sunt -20 de grade Celsius si totusi randamentul de incalzire la interior scade in mor proportional. Evaluati tiand cont de toate celelalte sisteme de incalzire pe care le detineti deja cand e mai util sa mentineti aparatul in functiune. Asa cum ati vazut e mult mai rentabil splitul in locul centralelor pe gaze primavara, vara si toamna. Evaluati tinand cont de toate celelalte sisteme de incalzire pe care deja pe aveti cand e mai util sa tineti aparatul in functiune.

Ventilarea si dezumidificarea aerului sunt de asemenea importante. Ventilarea aerului se face cu cel mai mic consum de energie prin circulatia aerului din camere. Dezumidificarea creste si senzatia de confort din camera si mentine umiditatea din aer la un nivel cat mai bun pentru organismul uman si in acelasi timp impiedica si dezvoltarea de microorganisme si de mucegai. Nu uitati si sa curatati in mode periodic praful din camere si filtrele.

Alti parametri precum greutatea, zgomotul depind doar de nevoile lor personale, unde puteti sa suspendati unitatea interioara, cat de deranjant poate sa vi se para zgomotul daca este vorba de un dormitor mic sau de un loc cu un trafic mare cum ar fi livingul.

Share This