Alegerea centralei termice in 3 pasi

Instalatiile vechi de termoficare nu sunt eficiente in prezent mai ales in blocurile inalte unde caloriferele de la utlimele etaje se incalzesc mult mai greu  in special la inceputul sezonului. Din aceasta cauza sunt tot mai multi proprietari de apartamente care aleg instalarea unei centrale termice in propriile locuinte.

Conform statisticilor realizate de Ariston criteriile romanilor de a alege centralele termice sunt pretul, eficienta, brandul, perioada de garantie si tara unde a fost facuta centrala.

Indiferent ca sunteti in cautarea unei centrale termice pentru prima data sau ca aveti nevoie de o centrala termica de condenstatie pentru a inlocui centralele vechi ce s-au stricat, avem cateva recomandari simple pentru voi.

Ce pasi va trebui sa urmati atunci cand sunteti la vanatoare ce centrale termice?

Primul pas ar fi sa analizati necesarul de inalzire al locuintei. Tinand cont de suprafata casei si de volumul sau, dar si de gradul de izolare, numarul de bai, de bucatarii si de debarale, va trebui sa calculati nevoia de incalzire a locuintei. Ulterior tinand cont de valorile obtinute astfel trebuie sa alegeti numarul, dimensiunea si tipul de calorifere precum si ce putere are viitoarea centrala termica.

Analizarea specificatiilor centralelor potrivite ca si randament. Trebuie sa va interesati legat de modul de functionare a centralelor si tipul de combustibil pe lemn, gaz, sau paleti, consumul pe care il are centrala, numarul de consumatori de apa calda si de calorifere tinand cont de puterea pe care o are centrala, perioada de garantie si modul de preparare a apei calde precum boilerul interior, exterior sau instant. Perioada de garantie a centralei termice este foarte importanta. Tineti cont si de modalitatea de montare si de toate functiile si programele pe care o centrala le are.

Realizati o lista de variante si analizati recenziile pe care le  gasiti pentru aceste produse de pe liste. Tinand cont de toate criteriile enumerate mai sus dar si de bugetul disponibil, alegeti dintre zecile de centrale termice pe cea care este potrivita pentru casa voastra. Tinand cont de specificatii puteti alege centrale termice foarte bune.

Share This