Aer conditionat multi-split

Modele de aparate de aer conditionat 

Aparatele de aer conditionat de tipul multi split sunt aparate care pot sa aiba mai multe unitati interioare racordate la o singura unitate exterioara. Aceste aparate se aleg astfel.

Se vor alege unitatile interioare tinand cont de necesitatile de racire si de cele estetice. Ele sunt prezentate si sub numele de Unitati interne de aer conditionat si va recomandam sa nu confundati unitatile interne de aer conditionat cu aparatele de aer conditionat de tipul split pentru ca cele din urma sunt compuse din unitatea interioara si cea exterioara comparativ cu unitatile de aer conditionat care sunt numai unitati interioare.

Aer conditionat multi-split

Tinand cont de numarul si de puterea pe care o insumeaza unitatile interioare se alege o unitate exterioara de aer conditionat.

Este de retinut faptul ca pentru unitatile exterioare de putere mare e necesara si utilizarea distribuitoarelor. Ele impart circuitul frigorific in mai multe unitati interne. Unitatile exterioare de aer conditionat de putere mica nu au nevoie de utilizarea acestor sisteme pentru ca au mai multe conexiuni pentru pana la maxim 5 unitati interioare de aer conditionat tinand cont de model.

Sisemele de aer conditionat multisplit aduc mai multe imbunatatiri si vin cu unele beneficii suplimentare. Printre ele putem enumera urmatoarele. In primul rand ele permit reglarea temperaturilor dorite tinand cont de nevoi si de preferinte, in orice incapere, in conditiile in care diferenta de temperatura dintre camere este usor de sesizat. Exista si posibilitatea ca unitatile interne sa nu functioneze in mod independent una fata de alta.

Ele sunt dotate cu o unitate externa. De aici rezulta si faptul ca sunt prietenoase cu bugetul vostru si va ajuta sa economisiti in mod cat mai eficient si energia dar si banii.

  • Agentul frigorific se bazeaza pe un sistem de volum variabil si caldura se poate redistribui.
  • Utilizarea unitatilor interioare de tip si capacitate diferita depinde de insusirile spatiului pe care clientul vrea sa il climatizeze.
  • Unitatile interioare permit si o multitudine de modalitati de configurare.
  • Traseul frigorific are o lungime restransa.
  • Reprezinta o alternativa la montarea mai multor unitati exterioare si favorizeaza aspectul interior care nu mai pare supraincarcat.
Share This