5 lucruri de stiut pentru montajul centralei termice

Cititi mai jos 5 lucruri pe care trebuie sa le stiti cand executati o instalatie de incalzire.

Racordarea centralei la reteaua de gaze trebuie facuta cu legaturi rigide. Intotdeauna s-a permis racordarea consumatorilor cu legatura rigida, dar au fost si perioade in care racordarea s-a facut si flexibil. Cel mai bine este sa utilizati racorduri rigide pentru a elimina orice problema.

Fitingurile nu trebuie sa fie ingropate. Fitingurile de cupru, din pexal, din otel sau multistrat nu se ingroapa deoarece cu timpul pot curge. In cazul in care vreti sa ingropati parti din instalatie va trebui sa ingropati conducte dintr-o singura bucata si sa utilizati si distribuitori colectori.

Nu exista cea mai racoroasa camera sau cel putin nu ar trebui sa existe. Necesarul pentru incalzire se calculeaza pentru fiecare incapere in asa fel incat toate camerele in care locuiti sa aiba aceeasi temperatura indiferent de pierderile calorice. Camerele care au peretii spre  Nord au pierderi mult mai mari de caldura comparativ cu o camera similara cu pereti  spre Sud si de aceea necesarul de incalzire va fi mai mare.

Se va face si proba la rece. Presiunea de proba pentru proba la rece se  masoara tinand cont de presiunea maxima de regim dar si de modul in care a fost executata instalatia.

Coroziunea galvanica este procesul prin care se degradeaza doua metale care sunt in contact direct sau cu ajutorul unui electrolit. Se recomanda evitarea punerii in instalatie a unor metale mai electronegative decat cele care deja se afla acolo.

Radiatoarele din aluminiu nu se monteaza utilizand tevi din cupru, si va trebui sa alegeti ori cupru ori aluminiu. Cea mai buna solutie pentru a putea pune radiatoare din cupru este sa utilizati conducte confectionate din polietilena reticulata sau polipropilena.

Atentie la conductele multistrat cu bariera de oxigen din aluminiu, fitingurile utilizate au o garnitura fina pentru a se putea izola aluminiul de alama din care sunt realizate fitingurile.

 

Share This